Welkom!

Bij Optimize Me.

Mijn missie is om de optimale condities te creëren voor de groei van jouw leven. Via deze online community wil ik het beste met je delen wat ik in de afgelopen 10+ jaar heb opgedaan.

Mijn verhaal

Ik heb mij de afgelopen 10 jaar gespecialiseerd richting de wetenschap en praktijk van stress- en vitaliteit. Dit heb ik gedaan tijdens opleidingen, mentorschap van internationale experts en doorlopende persoonlijke ontwikkeling. Ik werk part-time als Head of Learning & Development bij het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit en geef training aan leidinggevenden en professionals binnen kennisorganisaties. In dat werk richt ik mij op het voorkomen van overmatige stress en verhogen van vitaliteit in organisaties.

Maar ik heb daarnaast een diepgaande interesse en persoonlijke ervaring met de thema’s chronische stress als trauma. Zo heb ik tijdens mijn vroege jeugd meerdere ingrijpende gebeurtenissen meegemaakt, waaronder een auto ongeluk waar ik miraculeus zonder lichamelijke verwondingen vanaf ben gekomen. Toch ontdekte ik vele jaren later dat verwondingen niet altijd fysiek zichtbaar hoeven te zijn. De opeenstapeling van gebeurtenissen uit mijn verleden hadden juist een diepgaand effect op mijn psychologische en emotionele belevingswereld.

Sinds mijn studieperiode begon ik steeds intensiever op zoek gegaan naar antwoorden voor (psychosomatische) klachten die ik ervoer, waaronder depressie, angsten en migraine. En na lang zoeken vond ik deze antwoorden in verschillende wetenschappelijke en therapeutische modaliteiten, waaronder Somatic Experiencing, Organic Intelligence en het NeuroAffective Relational Model. Deze methoden vormen nu de basis van een groot deel van mijn werk, maar ook in mijn dagelijkse leven.

Een van mijn grote passies is om de combinatie te maken tussen wetenschappelijke inzichten en praktische manieren om dit toe te passen, om mensen te helpen te leven vanuit hernieuwde vitaliteit, verbinding en authenticiteit. Ik ben daarnaast geïnteresseerd in seculiere spiritualiteit en ga jaarlijks op retraite naar Plum Village, een klooster opgericht door Zen meester Thich Nhat Hanh.
Write your awesome label here.
Write your awesome label here.

Kom naar de gratis webinars over mijn nieuwe boek!

Gemaakt met